Congres Hotel Van Der Valk

BACK-UP
Congres Hotel Van Der Valk Mons

Of er u nu verblijft voor zaken of in uw vrije tijd, het Congres Hotel Van Der Valk Mons is optimaal gelegen in het hart van Mons, België. Het hotel biedt reizigers de luxe van ruime kamers, een lokaal restaurant, welness centrum en lounge. Gezien de noodzaak het hoge service niveau van het hotel ook uit te breiden wat betreft draadloos internet, werd de Cisco Meraki oplossing uitgerold doorheen het hotel door de technologie partner All In One Systems. De infrastructuur biedt betrouwbare internettoegang voor de gasten en een solide netwerkbeveiliging, alsook voortdurende updates van het systeem zonder extra kosten.

Oorspronkelijke netwerk uitdagingen

- Gloednieuw hotel, zonder eigen IT personeel, had een betrouwbare netwerkoplossing nodig voor het aanbieden van internettoegang aan gasten en personeel.

- Om op het voorplan van innovatie te blijven had het hotel een future-proof oplossing nodig voor complete dekking van kamers en vergaderruimtes.

Waarom Cisco Meraki?

- Het op cloud technologie gebaseerde dashboard biedt centraal management van beveiliging- en accespoint infrastructuur doorheen het grote hotel.

- Heel precieze controle over elk apparaat afzonderlijk en heel uitgebreide mogelijkheden bieden totale netwerkveiligheid.

- Automatische failover systemen bieden een betrouwbare en ononderbroken connectiviteit voor eindgebruikers.

- Ingebouwde beveiligings radio in elke accespoint scant voortdurend de omgeving om mogelijke beveilingingsrisico’s te identificeren en te blokkeren.

De Installatie

- Installatie van bijna 70 acces points en een MX80 firewall was eenvoudig en slechts 1 dag was nodig voor het configureren ervan.

- Een enkele SSID voor gast toegang, en toegang voor personeel, is geisoleerd op aparte VLAN’s door de Meraki DHCP serive voor complete afscherming.

- Bandbreedte beperking per klant voor het waarborgen van de snelheid van het netwerk, alsook layer 7 firewall regels voor het blokeren van ongeoorloofd gebruik.

- Al het dataverkeer van het hotel passeert langs een centrale MX80 Unified Threat Management unit, waarop port forwarding ingeschakeld is.

Resultaten

- Met Meraki acces points geïnstalleerd over alle 5 verdiepingen van het hotel, rapporteren gasten hun positieve ervaring over de betrouwbare connectiviteit.

- Automatische anti-storings optimalisatie, ingebouwd in de beveilingings radio van elke acces point, scant voortdurend de omgeving en optimaliseert de instellingen om de beste performantie te bekomen.

- Ondanks het gebrek aan een lokale IT afdeling en de mogelijkheid tot configuratie en toezicht vanop afstand, kan het hotel een enterprise-class netwerk aan bieden zonder de gebruikelijke beslommeringen.

- Meer dan duizend gebruikers per week gebruiken het netwerk via hun laptop, tablet, smartphone, etc… zonder enig probleem.

- Dankzij de schaalbaarheid van de Meraki oplossing kan het hotel gemakkelijk nieuwe apparaten, zoals weersbestendige acces points voor buitengebruik toevoegen zonder de beheerstructuur te moeten veranderen of updaten.

- Nieuwe mogelijkheden en firmware updates worden automatisch gedownload en uitgerold zonder enige extra kost, wat zorgt voor een toekomstbestendige oplossing.

Quote

“We moeten onze gasten een perfecte draadloze omgeving kunnen aanbieden, zowel in de kamers als in de vergaderruimtes. De Meraki oplossing is heel goed en werkt ook altijd, hierdoor hebben we een toekomstbestendige en veilige oplossing.” Mathieu Wohrmann, General Manager, Congres Hotel Van Der Valk Mons.

Uitgelicht

- Centraal gelegen hotel voor de stedelijke reiziger in Mons, België

- Uitgerolde Meraki draadloze oplossing voor gasten en personeel, doorheen gans het hotel.

- MX UTM unit biedt netwerk beveiliging voor wekelijks meer dan 1000 gebruikers.